Never stop growing

3 Meest gestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen aan HOBIJ. Ook kun je een categorie kiezen om naar de pagina te gaan die de veelgestelde vragen binnen dat gebied laat zien.

Als ik via HOBIJ aan de slag ga, val ik dan onder een CAO?

Ja. Wanneer je als uitzendkracht via HOBIJ werkt, gelden voor jou altijd de rechten en plichten die in de ABU-CAO voor uitzendkrachten staan beschreven. Voor wat betreft de beloningsregeling kan hier echter van afgeweken worden. Afhankelijk van de opdrachtgever waar je werkt, kan het zijn dat de eerste 26 weken van een dienstverband de beloningsregeling van ABU-CAO gehanteerd wordt. Daarna word je beloond conform de CAO van de opdrachtgever. In de meeste gevallen echter, wordt  vanaf de eerste werkdag al het CAO-loon van de opdrachtgever gehanteerd.

Lees meer over de ABU-CAO voor uitzendkrachten » 

Krijg ik via HOBIJ minder betaald dan direct bij de opdrachtgever?

Nee, dat is niet juist. In de meeste gevallen dienen wij ons te houden aan de lonen die bij onze opdrachtgevers gehanteerd worden. Wanneer dit niet het geval is, hanteren we bij HOBIJ de lonen die gelden in de ABU-CAO voor uitzendkrachten. Dit kan de eerste 26 weken van de uitzendopdracht. Lees meer over de ABU-CAO voor uitzendkrachten.

Wat moet ik meenemen naar mijn intakegesprek bij HOBIJ

Wanneer je een intakegesprek hebt bij ons op de vestiging, is het van belang dat je je CV en een geldig identiteitsbewijs meeneemt.

Deel deze pagina via
Mail of print deze pagina Print pagina