Lucien Weltak

Functie: Lasser

Toen HOBIJ mij belde met de vraag of ik via hen wilde werken, was ik nog in dienst bij een ander uitzendbureau. Dat wilde ik niet zomaar opgeven. Maar toen ik erachter kwam dat ik daar zelf voor mijn gereedschap en werkkleding moest betalen, ben ik toch gaan twijfelen. Want ik werk juist via een uitzendbureau, zodat zulk soort dingen allemaal voor mij geregeld worden. Anders was ik wel zzp’er geworden.
 
Arjen van HOBIJ verzekerde mij dat dat bij HOBIJ niet het geval zou zijn. En dat klopt. Want ik heb 3 jaar voor HOBIJ gewerkt. In die periode heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt als lasser. Een lashelm, gereedschap, werkkleding. Alles werd op tijd geregeld en betaald via HOBIJ. Zo kon ik goed voorbereid aan de slag op een nieuwe klus.

Via HOBIJ heb ik mijn hoogwerkerscertificaat gehaald”

Nooit uitgeleerd
Ik doe zowel MIG/MAG- als TIG-laswerkzaamheden. Dat zorgt ervoor dat ik bij verschillende lasprojecten aan de slag kan en veelzijdig ingezet kan worden. Dat kan niet zomaar. Er horen wel allerlei certificaten bij, zoals verschillende lascertificaten en mijn VCA. Veel daarvan had ik al gehaald voordat ik bij HOBIJ kwam werken. Maar dat betekent niet dat ik al uitgeleerd was. Want via HOBIJ heb ik ook nog mijn hoogwerkerscertificaat mogen halen.
 
Toen er even niet zoveel projecten waren, heeft HOBIJ gezegd ‘kom maar naar de werkplaats en dan gaan we je lastechnieken verbeteren’. Dat leek mij wel wat, want ik wilde op mijn leeftijd echt niet meer de WW in. En zo bleef ik toch nog lekker bezig. Ik kon trainen en oefenen met het lassen van naden en het stapelen. Met MIG oefende ik op staal en met TIG op rvs. Nu kan ik overal mijn werk doen.

Plezier in mijn werk vind ik belangrijk

Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Pas als ik dat niet meer doe, weet ik dat ik beter kan stoppen met werken. Ik heb ook altijd goed contact met mijn collega’s op de werkvloer. We kunnen op elkaar bouwen en met sommige heb ik ook buiten het werk nog contact.  

Je moet niet met stress naar het werk gaan, dan zit je zo in het gekkenhuis

Ook werken in de Techniek?