FlexHomies

FlexHomies

Gepubliceerd: 11 maart 2020, 9:43
FlexHomies is een platform waar huiseigenaren een woonruimte verhuren aan buitenlandse werknemers. Een eigentijds concept waarbij we voor maatschappelijke uitdagingen, zoals eenzaamheid, vergrijzing en het huisvesten van arbeidsmigranten, een oplossing bieden. Door mensen simpelweg huisgenoten te maken.

 

HOBIJ koppelt migrant aan 'gezellige' hospita

Als uitzendbureau moet je steeds inventiever worden in je pogingen om buitenlandse arbeidskrachten aan je te binden. Als je dit koppelt aan onze 'Why' is het niet zo gek dat wij het initiatief hebben genoemen om een online platform te lanceren om particulieren warm te maken voor de verhuur van kamers aan buitenlandse flexkrachten. Die kunnen dan de minder populaire groepshuisvesting in woningen, hotels en vakantieparken verruilen voor Hollandse 'gezelligheid' met meer privacy.
Die wens leeft bij buitenlandse werknemers. Bovendien is de kans groter dat ze langer in Nederland blijven als ze beter in hun vel zitten. Woongeluk hoort erbij.

Potje schaken

Geselecteerde werknemers krijgen via een code toegang tot het platform, waarop ze zichzelf kunnen presenteren. 'Veel potentiƫle verhuurders hebben niet goed in de gaten dat het gros van de uitzendkrachten vriendelijk, hartelijk en relatief goed opgeleid is, met oprechte interesse in de Nederlandse cultuur.' Ze komen niet alleen om te werken, maar zien hun verblijf ook als avontuur. Verhuurders kunnen (belastingvrij) iets bijverdienen, maar ook hun eenzaamheid bestrijden via 'gezellig' sociaal contact. Het platform laat idyllische beelden zien van oudere Nederlanders die samen met hun jonge kostganger koken, koffie drinken of een potje schaken.

Wij bekijken volgens een puntensysteem of er sprake is van 'redelijke' huur. Maar we bemoeien ons niet met het huurcontract en de betaling. Dat is aan de verhuurder zelf om te bepalen. Wat wij graag willen is om verschillende mensen bij elkaar te brengen via dit concept.
We zijn in januari 2020 gestart en de eerste matches zijn al gemaakt, met als resultaat tevreden verhuurders en blijde flexkrachten. En daar doen we het voor.

Kijk voor meer informatie of om jezelf aan te melden als verhuurder op flexhomies.com.