Jeroen van Eenbergen

Jeroen van Eenbergen

Gepubliceerd: 26 april 2021, 12:19
Jeroen van Eenbergen is binnen HOBIJ actief als praktijkopleider in onze eigen NSG (Never Stop Growing) Academy.

Onlangs mocht hij bij HOBIJ de Good to Great Award in ontvangst nemen. Deze award is een initiatief van onze directie en wordt elke maand uitgereikt aan een medewerker zijn werkzaamheden ‘Great’ uitvoert en daarmee ambassadeurschap toont. Hiermee wil de directie medewerkers inspireren om ook bij te dragen aan de visie van HOBIJ om van elke medewerker een ambassadeur te maken die plezier heeft op zijn werk en daarbuiten.

In dit korte interview leren we Jeroen wat beter kennen.
 
- Hoe ziet een volledige werkdag in de NSG Academy er voor jou uit?
Goede vraag, dagen kunnen soms namelijk heel erg verschillend zijn. De ene keer ben ik bezig met het trainen van mensen die voor de heftruck en de reachtruck training komen en de andere keer ben ik bezig om mensen het vak lassen te leren, en dan met name het TIG en MAG lassen. Daarnaast ben ik ook bezig met administratieve werkzaamheden zoals het invoeren van de gegevens voor de certificaten en pasjes voor de logistieke trainingen en het bestellen van onderdelen of voorraden die nodig zijn voor de NSG Academy.

- Hoe bevalt het als praktijkopleider na een lange carrière als lasser?
Het bevalt me prima om als praktijkopleider te mogen werken! Gezien mijn technische achtergrond in de metaal en als lasser kan ik ook vanuit daar mensen de fijne kneepjes van het vak leren. Daarnaast leer ik ook nog steeds elke dag in de uitzendbranche en vind ik het leuk om mensen te zien groeien naarmate een training of opleiding vordert. Dat geeft wel voldoening.

- In verband met COVID-maatregelen in de NSG Academy ben je momenteel tijdelijk gedetacheerd bij Orangeworks als allround lasser, wat je combineert met 1 of 2 dagen per week in de Academy. Hoe gaat dat?
Ja klopt. Corona heeft nog al wat veroorzaakt in de wereld helaas. Ik moet zeggen dat werken bij Orangeworks erg leuk is! Ook daar leer ik elke dag weer wat bij, gezien het een enerverend bedrijf is dat veel werk maakt voor MARS. Het is een specifieke markt waar zij zich mee bezig houden en dus niet het standaard laswerk wat je overal ziet.

Hobij-Academie-TIG-lassen-1.jpg


"De combinatie van praktijkopleider en lasser is soms een beetje moeilijk te combineren qua tijdsindeling maar voor een uitdaging6 deins ik niet zomaar terug."
- HOBIJ heeft als missie om de meest inspirerende flexwerkgever van Nederland te worden. Welke rol neemt de NSG Academy daar in volgens jou?
Dat is een goede vraag. Ik denk dat het mooi is om mensen te laten groeien en om ze een fijne werkomgeving te laten werken. Daarbij is de rol van de Academy om mensen op te leiden of om te scholen naar een ander vakgebied of om ze beter te maken in het vakgebied waar ze al in werkzaam zijn. Bijvoorbeeld, je bent als lasser aan het werk en zou graag een stapje hoger willen maken als complexer lasser. Daarbij kan de NSG Academy je uiteraard van dienst zijn door een opleiding aan te bieden die van een hoger niveau is als dat je op dat moment bent.

- Welke rol neem jij daar in?
Mijn rol daarin is het begeleiden van de kandidaten en het trainen van de kandidaten zodat ze naar een examen toe kunnen werken en dat ze voor dat examen dan ook zullen slagen. Daarbij probeer ik ook een goede band op te bouwen met de kandidaten zodat ze met een goed gevoel de cursus of opleiding bij de NSG Academy volgen.

- Je hebt onlangs de Good to Great Award gewonnen. Wat betekent dat voor jou?
Ja inderdaad! Ik was echt helemaal verrast door deze award en stond dan ook letterlijk met mijn mond vol tanden toen ik hem uitgereikt kreeg. De award betekent voor mij toch wel een stukje waardering voor het werk dat je doet. Niet iedereen ziet namelijk wat ik zoal doe bij de NSG Academy, zeker als ik nog gedetacheerd ben bij een ander bedrijf.
Naast mijn werkzaamheden ben ik veel bezig met het promoten van HOBIJ en haal ik ook contacten vanuit mijn verleden aan waar ik mogelijkheden zie om de NSG Academy en HOBIJ te promoten en om er een samenwerking uit te halen. Een voorbeeld daarvan is Coating Plus in Schaijk waar we 24 trainingen voor de heftruck hebben mogen geven.
 
- Heb je nog een tip voor jouw collega’s?


"Mijn tip voor collega’s is: geniet van elke dag, ook op het werk."

Ben blij dat je werk hebt en kunt behouden. Een gelukkig iemand straalt dit ook uit naar buiten en wat je geeft krijg je ook terug! Haal alles uit het leven, zoals ook nu in deze tijd, want niet alles is meer zeker!