Niek Jans | Al 12,5 jaar een HOBIJ-er

Niek Jans | Al 12,5 jaar een HOBIJ-er

Gepubliceerd: 14 januari 2021, 16:18

Niek viert dit jaar zijn koperen jubileum bij HOBIJ. De jaren zijn voorbij gevlogen want er is veel gebeurd. We willen dit jaar een paar keer kort stil staan bij momenten in deze afgelopen 12,5 jaar.

In zijn jonge jaren was Niek geïnteresseerd in sport en mensen, bijvoorbeeld in skiën. Zo was hij eens met een paar vrienden in de Alpen en besloten ze samen met een gids de bergen in te trekken. Je weet wel - van die onherbergzame plekken waar eigenlijk alleen berggeiten komen. Best spannend - pionieren in de bergen en wel zien waar je uitkomt. Niek dacht toen, “Zoiets zou ik ook wel willen. Lekker sportief aan de gang met een clubje mensen”.

Helaas gooide een blessure roet in het eten. “Dan maar een studie elektrotechniek”, bedacht hij. “Da’s bijna hetzelfde. Maar dan wel iets in de richting van het vertalen van behoeften van de markt naar een product, of andersom.” Ook hier kwam de interesse in het onderzoeken en pionieren weer naar voren.

Tijdens zijn stage periode was zijn opdracht om een technische oplossing voor het tekort aan personeel in de zorg te verzinnen. Dat was leuk! Iets innovatiefs doen met mensen.

Aan het einde van zijn studie kwam hij jeugdvriend Sven tegen die enthousiast aan het werk was voor HOBIJ. Sven wist dat enthousiasme op Niek over te brengen en Niek kwam op die manier bij onze CEO Han van Horen op kantoor terecht. En ja, Han deed nog eens een schepje bovenop dat enthousiasme door gepassioneerd zijn plannen over pionieren en innovatief ondernemen te delen.

Dat was het startschot voor een mooie carrière bij HOBIJ, Pioneers at Work.

 

Dat was leuk! Iets innovatiefs doen met mensen.