Roy Verhoeven

Roy Verhoeven

Gepubliceerd: 1 oktober 2020, 8:50

Roy Verhoeven is als HOBIJ's kersverse CFO nu een maand actief aan de gang. We blikken samen met hem terug op deze eerste vier weken. 
 

Hoe is het bevallen?

"Fantastisch!  Ik heb het enorm goed naar mijn zin. Dat komt vooral door de openheid die ik aantref in deze organisatie. De collega’s zijn uit hetzelfde hout gesneden - de mensen hier willen vooruit en zijn down-to-earth. Je krijgt heel snel te horen waar de uitdaging ligt en dat werkt enorm prettig. Ik voel me dus al helemaal thuis bij de familie HOBIJ. Kortom, wat ik hoopte te vinden, heb ik ook oprecht gevonden."
 

Wat is je opgevallen?

"De mate van professionaliteit heb ik als zeer positief ervaren. We zijn financieel in control en dat voel je ook echt. Dat is benoemenswaardig omdat ik het ook anders heb meegemaakt bij bedrijven van een veel grotere omvang. De basis is dus prima op orde."

"Wat verder opvalt en ik heb het net al even aangestipt is de mens-kant van deze organisatie. Collega’s zijn rechtdoorzee, en het bedrijf kenmerkt zich door een sfeer zonder politiek, en gericht op samenwerken."
 

Waar ligt nu de focus?

"Omdat de basis goed op orde is, hoef ik daar relatief weinig tijd aan te besteden. Ik kan dus het grootste deel van de tijd steunen op het team en dat geeft me de vrijheid en gelegenheid om me tegen de business aan te bemoeien. Zo zal ik me op een aantal specifieke projecten gaan focussen. Bijvoorbeeld huisvesting, waar we de mogelijkheden aan het onderzoeken zijn een aantal grote locaties te huren dan wel te kopen. Bij sales staat een aantal grote tenders op stapel waar ik ook mijn zegje mag doen en zo tegen het einde van het jaar gaan de budget processen natuurlijk weer van start. Het mooie van deze job als CFO is dat ik gevraagd maar ook ongevraagd mijn input kan leveren. Kortom, ik voel me helemaal op mijn plek, en dat kun je wel zien aan de grote glimlach op mijn gezicht." (red. Ja, dat klopt!)