2021

2021

Gepubliceerd: 4 januari 2021, 11:41

2021. Een nieuw jaar.

Dit keer is de term “nieuw” anders geladen. Want normaalgesproken weten we best wel zo’n beetje wat het nieuwe jaar in petto heeft. De plannen en budgetten zijn gemaakt dus vanaf begin januari gaan we weer volle bak aan de gang.

Maar dit jaar is het anders. Ja, de scenario’s staan klaar, maar hoe gaat het in de praktijk? We hebben toch bepaalde events op de kalender staan. Maar gaan die door? Hebben onze nieuwe producten of de diensten die we (door)ontwikkeld hebben, bestaansrecht in de huidige nieuwe wereld?

We denken en hopen van wel, maar zeker zijn we niet.

Wat we wel weten is dat er nog steeds veel uitzendkrachten vanuit overige EU landen richting Nederland komen. Mensen die huis en haard gedag hebben gezegd en op “avontuur” naar het Westen trekken. Weliswaar veelal gedreven door financiĆ«le ambities, maar het eerste wat zij willen ervaren als ze hier aankomen, zijn zaken als een warm welkom - een arm om de schouder van iemand die ze vraagt, “Goh, hoe was je reis?” en “Waar kan ik je nog meer mee helpen?”

Als er iets is dat het afgelopen jaar aan het daglicht heeft gesteld, is dat we snakken naar menselijk contact. Digitalisering van processen en automatisering met behulp van apps en robots is iets prachtigs, maar we bouwen nog steeds business (en daarmee ons leven) op menselijke interactie.

Daarom staan bij HOBIJ de flexkrachten centraal. Vanuit een goed werkgeverschap gedachte willen wij die mensen op en top begeleiden naar hun nieuwe baan, eventueel naar een nieuwe woning, en naar nieuwe mogelijkheden. Die basis werpt zijn vruchten af bij onze opdrachtgevers - die krijgen via ons op die manier goed gemotiveerde flexwerkers in dienst.

In alle onzekerheid van vandaag de dag is dat laatste in ieder geval zeker. Dus daar bouwen we stap voor stap verder op. Focussend op de zaken die we kennen en weten; op de ervaringen die ons gevormd hebben en die we kunnen inzetten om anderen te helpen in hun ontwikkeling.

Wij wensen iedereen een prachtig nieuw jaar toe.