HOBIJ gaat werven in Kroatië

HOBIJ gaat werven in Kroatië

Gepubliceerd: 21 augustus 2020, 14:36

Onze nieuwe country manager Kroatië Antonija Berkers - Bilos start vanaf heden met het rekruteren van Kroatische flexwerkers. 

We zien dat in Nederland de vraag naar flexibele arbeidskrachten hoog blijft. Om die reden zijn we continu aan het onderzoeken in welke Europese landen we, naast onze huidige wervingslanden, goed gemotiveerde flexwerkers kunnen blijven werven. 

Die activiteiten krijgen nu extra druk omdat we te maken hebben met corona beleidskeuzes vanuit de overheid. Momenteel kunnen we bijvoorbeeld geen Roemenen werven omdat dat land op oranje staat. Uiteraard gaan we dan niet afwachten, maar gaan we actief naar alternatieve mogelijkheden kijken. Die liggen er in Kroatië waar hoge werkloosheid is. Dit gecombineerd met een gezonde arbeidsethos bij de Kroaten, maakt dat land een aantrekkelijke wervingspool. 

Antonija: “Kroaten zijn een hardwerkend, welwillend, trots volk en men is erg familie gericht. Dat zie je en merk je in alles. Natuurlijk kent de kuststrook veel toerisme en daarom spreekt men naast Duits ook zeer goed Engels. Allemaal voordelen om deze mensen in Nederland een baan te bieden. Nederlandse werkgevers zullen zeker blij zijn met Kroaten in hun flexpool. Maar dan moet je ze wel wat bieden. En dat zijn we dan ook van plan.”

Nederlandse werkgevers zullen zeker blij zijn met Kroaten in hun flexpool.