LEAN Opleiding

LEAN Opleiding

Gepubliceerd: 5 oktober 2020, 11:05

In het kader van Never Stop Growing gaan we al onze interne medewerkers opleiden met de Lean verbetermethodiek. Deze Lean methode is een aanpak om processen efficiĆ«nter en slimmer te maken door het elimineren van verspillingen en standaardiseren van processen. Dit moet er toe leiden dat we de toegevoegde waarde voor onze klanten, zowel opdrachtgevers als flexkrachten, kunnen verhogen. De klant staat dus centraal en bepaalt wat waarde toevoegt in het proces en wat niet. Naast een verhoogde klanttevredenheid zullen onze medewerkers bovendien meer werkplezier ervaren doordat zij hun tijd efficiĆ«nter kunnen besteden. 

Om iedereen bekend te maken met de theorie, tools en methodieken van Lean starten we in oktober met dit opleidingsprogramma. Alle interne HOBIJ medewerkers zullen opgeleid worden tot Lean Yellow Belt, waarmee de basistechnieken van Lean in de praktijk toegepast kunnen worden en deelgenomen kan worden aan verbeterprojecten. Daarnaast worden 10 medewerkers opgeleid tot Lean Green Belt. Als Green Belt ben je in staat om als projectleider Yellow Belts te begeleiden in verbeterprojecten. Ten slotte zal onze Programma Manager Vincent opgeleid worden tot Black Belt. In deze rol zal hij Green Belts en hun teams begeleiden en coachen in het uitvoeren van projecten en zal hij verbeterprogramma’s beheren op kwaliteit, samenhang en doorlooptijd.

Het opleidingsprogramma eindigt met zowel een theorie- als praktijkexamen en zal in februari 2021 afgerond worden. Continu verbeteren heeft natuurlijk alleen kans van slagen als de hele organisatie betrokken is en een bijdrage levert. Voor onze medewerkers in de buitenlanden zal daarom een aangepast programma op maat worden ontwikkeld en uiteraard zullen ook alle toekomstige HOBIJ medewerkers opgeleid worden tot Yellow Belt. 

Het Lean opleidingsprogramma zal ons dus helpen om als echte Pioneers at work en met onze Never stop growing mindset de klanttevredenheid, flexwerkerstevredenheid en de medewerkerstevredenheid te verhogen door middel van goed en inspirerend werkgeverschap.