Humor

Humor

Gepubliceerd: 8 april 2021, 14:33

Zout. Het is een van de vijf smaken, naast zoet, zuur, bitter en umami (hartig). In de winkel vind je onder andere keukenzout, zeezout, strooizout en smeltzout. Je hebt daarnaast ook korrels zout, en daar willen we het in dit stuk kort over hebben. Want het is wel eens lekker om jezelf met een flinke korrel zout te nemen.

Bij HOBIJ bieden wij flexkrachten een toekomst en bedrijven ondersteuning in diverse productie- en logistieke processen. Serieuze zaken dus, en dat klopt. Wij zijn ook heel serieus over wat wij kunnen betekenen voor anderen. Maar we nemen onszelf niet altijd even serieus. En dat werkt. Dat relativerende aspect houdt ons met beide benen op de grond en gefocust.

En natuurlijk is het zo dat humor al snel wordt gelinkt aan lol maken of elkaar op de hak nemen, maar humor is meer dan dat. Humor laat de menselijkheid in een bedrijf zien. Humor biedt een situatie waarin we ons formele schild even kwijt zijn. Wat er dan over blijft is oprechtheid, interesse en kwetsbaarheid. Allemaal ingrediënten van humor.

Is humor daarmee net zo krachtig als storytelling? Nou, dat kun je wel stellen.

Storytelling is belangrijk in marketing uitingen. Een goed verhaal neemt mensen mee in de overtuiging en creëert draagvlak. Maar humor kan veel van dezelfde prestaties leveren als verhalen vertellen. Want juist in de harde wereld van vandaag de dag vinden we soms troost in het ontdekken van de echte kant van de mensen om ons heen. In een wereld waar alles "eerste klas" lijkt te zijn, kan het onthullen van kwetsbaarheid soms zelfs een meer blijvend vertrouwen van anderen opleveren. Zeker als je resultaten levert.

Humor kan ons cognitief, emotioneel en zelfs fysiologisch beïnvloeden. Humor maakt je stem menselijker en roept een 'feel good'-reactie op. Humor wekt vertrouwen bij je publiek omdat het zich (net als storytelling) goed leent voor eerlijkheid. En dat komt weer tot uiting in HOBIJ’s goedwerkgeverschap filosofie. Vandaar dat wij humor als een van onze 6 kernwaarden beschouwen. Het maakt deel uit van ons DNA. En dat is geen geintje.

Is humor daarmee net zo krachtig als storytelling? Dat kun je wel stellen.