HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN

HOBIJ regelt wekelijks uitzendwerk voor zo'n 3000 arbeidsmigranten vanuit heel Europa. Flexwerkers uit andere EU landen komen naar Nederland op zoek naar werk, een nieuwe toekomst en een thuis ver weg van huis. Bij HOBIJ vinden ze dat. Wij vinden het belangrijk dat flexwerkers naast een goede baan ook prettig kunnen wonen en leven. Wij hanteren de hoogst mogelijke normen voor huisvesting van onze flexkrachten. Zo hebben flexwerkers de mogelijkheid om, wanneer zij thuis komen van hun job, te rusten, te koken en te recreëren.
 

Stichting Normering Flexwonen

De Stichting Normering Flexwonen beheert de registers van ondernemingen die aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten voldoen. HOBIJ is opgenomen in het reguliere register van SNF en voldoet daarmee aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten. De norm kent de onderdelen ruimte en privacy, sanitair, veiligheid en hygiëne, voorzieningen, informatievoorziening, brandveiligheid en goed werkgeverschap. Ieder onderdeel bestaat uit een aantal specifieke eisen waaraan de huisvesting moet voldoen.

 

De Knokert

Het is nog niet vertoond in Nederland: een woonbuurt met kleine, tijdelijke woningen voor arbeidsmigranten. HOBIJ wil in Veghel zo'n buurt realiseren voor ongeveer vijfhonderd arbeidsmigranten op het voormalige evenemententerrein op de hoek de Knokert-Dorshout. Dit toekomstige Knokert Kwartier is aan de rand van bedrijventerrein De Amert gepland, nabij de A50. Het gaat om honderd kleine woningen voor gemiddeld vijf personen per stuk. De verblijfsplaatsen zijn bedoeld voor zogenoemde short stayers, buitenlandse werknemers van 18 jaar en ouder die hier maximaal anderhalf jaar verblijven.
 

ACCOMMODATIE GEZOCHT!

HOBIJ zoekt voor haar flexkrachten comfortabele en prettige woonruimte. Heb jij een grootschalige accommodatie te huur? Neem dan contact met ons op >

HOBIJ housing

FlexhomiesFlexHomies is een platform waar huiseigenaren een woonruimte verhuren aan buitenlandse werknemers. Een eigentijds concept waarbij we voor maatschappelijke uitdagingen, zoals eenzaamheid, vergrijzing en het huisvesten van arbeidsmigranten, een oplossing bieden. Dat doen we door mensen simpelweg huisgenoten te maken. 

Wil je meer weten over dit concept of hoe jij jezelf kunt aanmelden als verhuurder? Klik dan hier.