Raad van Advies

De Raad van Advies (RvA) van HOBIJ is het aanspreekpunt voor de directie over beleidsmatige onderwerpen. De vier belangrijkste doelstellingen zijn:

  • Adviseren over de visie- en strategieontwikkeling van de onderneming. Voor de korte, middellange en lange termijn;
  • ​Klankbord zijn van de directie over operationele vraagstukken;
  • Adviseren van de directie bij het kiezen van de meest geschikte organisatiestructuur;
  • Effectief toezicht houden op goed bestuur en het bewaken van de identiteit, continuïteit en ontwikkeling van de onderneming.

De Raad van Advies bestaat uit Toine Roks, Marc van Stratum en Gys Driessen.
 

Toine Roks

“Je blijft nooit uitgeleerd. Elke keer zorgt dit voor persoonlijke ontwikkeling.”
 
In de jaren ’80 begon Toine Roks zijn carrière als assistent accountant. Maar deze baan ruilde hij al snel in om de rechterhand te zijn van zijn vader bij het opzetten van het bedrijf Roks Montage Holland in Sprundel. Met zijn financiële achtergrond hielp hij het bedrijf verder te groeien en ontwikkelen. En met succes. Hij gaf zo’n dertien jaar leiding aan het bedrijf, wat uitgroeide tot een speler van formaat binnen de industrie. Met zo’n 85 medewerkers en 28 miljoen gulden omzet.
 
In 2001 klopte Heijmans NV aan de deur voor een overname. Met goede afspraken voor zowel de mensen als het bedrijf, zorgde dit voor een verbetering op zakelijk vlak en voor een persoonlijke groei. Met de overname verhuisde Roks met zijn kantoor naar Rotterdam. Daar gaf Toine leiding aan de divisie Industrieservices van Heijmans BV. Het was voor hem zeker even wennen om van het Brabantse land naar Rotterdam te gaan. Maar achteraf gezien is dit een belangrijk moment in zijn leven geweest waar hij alleen maar sterker uit is gekomen. De ervaring in Rotterdam heeft hem namelijk geholpen om duidelijk en meer in control te zijn.
 
Met het detacheren van de divisie Industrieservices van Heijmans BV onder SPIE Nederland BV leerde hij dat het nóg beter kon. Sinds 2008 is Toine Roks directeur van de divisie industrie bij SPIE. Een functie die hij tot de dag van vandaag met veel enthousiasme en passie vervult. “Van een familiebedrijf naar een beursgenoteerd bedrijf, werken in het Rotterdamse en dan weer verkocht worden aan een private equity, dat gaf vele leermomenten” zo vertelt Roks.” Je blijft nooit uitgeleerd. Elke keer zorgt dit voor persoonlijke ontwikkeling. Je leert zoveel door omgang met andere mensen, maar ook door andere rapportages. Het werpt een nieuwe blik op zaken en helpt je vooruit. Niet alleen heeft het bedrijf elke keer een verandering, maar ook een verbetering ondergaan.”
 

Marc van Stratum

“Goede relaties en op elkaar kunnen rekenen”
 
Familie en goede relaties zijn voor Marc erg belangrijk. Trots is hij dan ook op zijn gezin. Hij is ruim 30 jaar getrouwd met Christi en samen hebben ze drie kinderen. Sinds juli 2018 is hij de trotse opa van Jop. Relaties, zowel vanuit privé perspectief als zakelijk zijn voor Marc erg belangrijk.
 
Als jongste kind van vijf trad Marc niet in de voetsporen van zijn vader. Hij koos niet voor de wegenbouw, maar ging zijn interesse in bedrijfseconomie achterna. Na zijn HEAO-studie ging Marc in 1985 werken en studeren voor Registeraccountant. Sinds 1991 mocht hij zichzelf RA noemen en vanaf 1992 werd hij (mede)eigenaar. Tot 2017 is hij altijd werkzaam geweest in de accountancy. Op 50-jarige leeftijd heeft hij de opleiding tot business valuator gevolgd én afgerond. Ook heeft hij zich gespecialiseerd tot register valuator (RV).
 
In zijn accountantstijd heeft hij bij veel bedrijven (met name MKB) in de keuken mogen kijken. En was hij het aanspreekpunt voor veel ondernemers en eigenaren, voor zakelijke- en privéaangelegenheden. Mensen en organisaties écht helpen is namelijk zijn passie. En die passie en ervaring heeft hij meegenomen naar zijn huidige functie: het leidinggeven aan een internationaal bedrijf die gericht is op het faciliteren van de ideale werkplek voor de beeldschermwerker/ kenniswerker.
 
“Ik ben altijd op zoek naar samenwerking met meerdere disciplines, zodat een groep van deskundige een sterk team vormt. Daarom vind ik relaties en het echt op elkaar kunnen rekenen zo belangrijk.” Sporten, bij voorkeur met familie of vrienden, doet hij als ontspanning. Ook is Marc bestuurslid bij enkele not for profit stichtingen, zet hij zich in voor een schooltje in Gambia en is hij lid van enkele RVA’s. Zo ook bij HOBIJ.
 

Gys Driessen

“Mensen inspireren hun talent daadwerkelijk te gebruiken”
 
Gys is opgegroeid in Veghel aan de Zuidkade. En is de zoon van ‘buizen boer’ Jan Driessen. Hij woont nu in Rosmalen en is getrouwd met Monique. Is vader van vijf kinderen en opa van drie. Driessen heeft een mooie middelbareschooltijd op het Zwijssen College en daarna heeft hij de studie rechten gevolgd in Tilburg. Daarna kwam hij al snel tot de conclusie dat HR het vak was waarin zijn passie het best tot zijn recht kwam.
 
Na ervaring te hebben opgedaan in verschillende HR-rollen werd hij op zijn 37ste Directeur HR bij Fuji Film in Tilburg. Het beste uit mensen halen was Fuji’s motto. Na zestien jaar maakte hij de overstap naar ondernemer en werd hij eigenaar van Stratos. Een bureau voor coaching en loopbaanbegeleiding. Zijn bureau had mooie klanten in Veghel. Vier jaar geleden besloot hij om weer terug te gaan naar HR, als directeur HR bij Radboudumc in Nijmegen.
 
“Ontwikkeling van mensen is mijn passie. Het is toch het meest gaaf als je ziet dat mensen stralen, omdat ze werk doen wat hen goed ligt. En om ze te begeleiden nog meer uit zichzelf naar boven te halen. Natuurlijk in een goede match met wat een organisatie nodig heeft. Bij Fuji, Stratos en nu Radboudumc is dát wat mij steeds drijft. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook de kern is van waar HOBIJ voor staat en dat iedereen daar elke dag weer hard aan werkt. Als lid van de Raad van Advies wil ik dan ook graag mijn ervaring voor jullie mooie organisatie inzetten!